OZIQA MAKKAJO‘XORISI ISHLAB CHIQARISHDA SUVDA IVITISH JARAYONINING DON BIOLOGIK FAOLLASHUV DARAJASIGA TA’SIRI

Authors

  • Nurbek Erkin o‘g‘li Qobilov
  • Qo‘chqor Odilovich Dodayev

Keywords:

Makkajo‘xori, biologik faollik, antioksidant, antiradikal faollik, flavonoidlar, ingibirlovchi konsentratsiya, DFPG eritmasi, spektrofotometr.

Abstract

Ushbu maqolada oziqaviy, energetik va biologiq kiymati maqbullashtirilgan oziqa makkajo‘xorisi ishlab chiqarishda makkajo‘xori donini 36 soat davomida suvda ivitishning uning biologik faollashish darajasiga ta’sirini o‘rganish natijalari keltirilgan.

References

1. Kopsell D.A., Armel G. R., Mueller T. C., Sams C. C., Deyton D. E., McElroy J. S., and Kopsell D.E. Increase in nutritionally important sweet corn kernel carotenoids following mesotrione and atrazine applications. Journal of Agricultural and Food Chemistry. 2009, No. 57 6362–6368 p.

2. Liu R. H. Whole grain phytochemicals and health. Journal of Cereal Science, 2007, No. 46. - 207–219 p.

3. Michaud, D. S., Feskanich, D., Rimm, E. B., Colditz, G. A., Speizer, F. E., Willett, W. C., & Giovannucci, E. Intake of specific carotenoids and risk of lung cancer in 2 prospective US cohorts. American Journal of Clinical Nutrition. 2000, No. 72. 990–997 p.

4. Николаенко С. Н., Гамзина Т. Ю., Пахомова Е. Ю. Пигментный комплекс плодов тыквы. Научные труды SWorld. 2009. Т. 27. № 1. С. 7–10.

5. Кощаев А. Г., Мигина Е. И., Николаенко С. Н. Способ получения кормовой добавки. Патент на изобретение. RUS 2498608. 2012.

6. Волчанская А. А. Конарева В. Р., Аленикова Ю.Б. Химический состав различных гибридов кукурузы. Молодой ученый. 2016, № 13 (117). С. 914-916.

7. Николаенко С.Н., Чистоусова М.С. Биохимические особенности консервирования перца сладкого и его отходов. Научные труды SWorld. 2007. Т. 15. № 3. С. 67–68.

8. Hagina J., Alexandreseu J. Peroxydase and catalase of dormant able fo germinate and germinated Wheat seeds.-Rey roum. Biochem., 1988, 15. № 4. Р. 223.

9. Tao K.J., Khan A.A. Occurence of some enzymes in starchy endosperm and hormonal regulation of peroxidase in alenrone of whent-plant Physiol, 1995. 56. № 6. Р. 797-800 9

10. Kruger J.L. Changes in peroxidase isozymes of wheat-during germination. Yeral chem., 1988. 51. № 5. Р. 578-585.

11. Денчева А и др. Пероксидазна активность в процеса на прорастае на семена от царевице. «Физиол. растений» (НРБ), 1997. № 3. С. 24.

12. Мельничук В.А. Экспресс-метод определения антирадикальной активности лекарственных веществ // Хим. Фарм. журн. – 1985. – Т.5. – С. 565-567.

13. Seyoum A., Asres K., El-Fiky F.K. Structure–radical scavenging activity relationships of flavonoids // Phytochemistry – 2006. – V. 67. – P.2058–2070.

14. Kaur C., Kapoor H. Antioxidants in fruits and vegetables – the millennium’s health // Int. J. Food Sci. Technol. – 2001. – V. 36. – P.703–725.

15. Pannala A.S., Chan T.S., O’Brien P.J., Rice-Evans C.A. Flavonoid B-ring chemistry and antioxidant activity: fast reaction kinetics // Biochem. Biophys. Res. Commun. – 2001. – V.282. – P.1161–1168.

Downloads

Published

2025-04-10